Lezing Woensdag 24 oktober 2018

Griekse kolonel huwt Egyptische dame: een multiculturele wandeling in het Egypte van de Cleopatra’s

Prof. Katelijn Vandorpe (Oudheid, KU Leuven)

24okt2Wanneer na Alexander de Grote zijn generaal Ptolemaeus een nieuwe dynastie van farao’s sticht, emigreren heel wat Grieken naar het Nijlland. We volgen het vrij succesvolle beleid van de Ptolemeïsche koningen en koninginnen in deze eerste multiculturele maatschappij van het Westen en zoomen in op het bewogen leven van een multiculturele familie in het zuiden van het land, die ons een rijk papyrusarchief heeft nagelaten: de familie van een Griekse kolonel, zijn zoon uit een eerste huwelijk, zijn Egyptische echtgenote en hun vijf dochters.24okt

De lezing zal doorgaan in lokaal 01.28 van het Mgr. Sencie Instituut, Erasmusplein 2 om 20u.

Reacties